Pand Raak Schagen

Gepubliceerd:

22

-

9

-

2017

Door:

Marjolein Deutekom

Zussenschap. Zussen hebben aan een half woord genoeg

Samen runnen ze twee bedrijven. Communicatiebureau She Knows How en werkplekgebouw Pand Raak in Schagen. Lonneke Deutekom en haar zus Marjolein. Het blijkt een perfect match: ruim 25 jaar ervaring met (bedrijfs)eventorganisatie, ruim 15 jaar ervaring in het communicatie vak, maar bovenal 40 jaar ‘zussenschap’.

Cliché

“De beide bedrijven zijn gestoeld op een passie voor het communicatie vak, werken met en voor mensen en het werken met elkaar,” zegt Lonneke. “Het is een voordeel om samen met je zus een bedrijf op te zetten. Alles gaat vanzelf, we hoeven elkaar niks uit te leggen. Het is wellicht een cliché, maar wij hebben echt aan een half woord genoeg.”

Wat hun samenwerking ten goede komt is dat de zussen in veel opzichten op elkaar lijken en toch allebei ook heel anders zijn, denkt Marjolein. “We hebben elkaars kracht nodig. Zij is heel goed in dingen waar ik wat minder in ben en vice versa. Bovendien zijn we kritisch naar elkaar en uiten dat. We gaan allebei voor tienen, voor minder doen we het niet.”

Zus drie
En dan is er ook nog oudste zus Annemiek, die bijspringt als dat nodig is. “Ze is onze stille kracht. Annemiek zorgt er achter de schermen voor dat onze administratie klopt, past op onze kinderen en als wij bijvoorbeeld naar klanten of een seminar zijn, dan draait zij duty bij Pand Raak.”

Bom
“We zijn niet alleen zakelijk, maar ook privé heel close. Dan barst de bom echt wel eens. We nemen dan even een korte break, die nooit langer dan een halve dag duurt overigens, en gaan weer verder. Je bent zussen, je kunt gelukkig veel van elkaar hebben en bent bovendien altijd met elkaar verbonden. Op welke wijze dan ook.”

Marjolein Deutekom

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief (wees gerust, wij hebben zelf ook een hekel aan spam ;-)).

DANK, voor je interesse in Pand Raak. Vinden we leuk!
Vanaf nu ontvang je met enige regelmaat onze nieuwsbrief en ben altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Pand Raak. Graag tot snel.

Oops! Er ging iets mis bij het invullen van het formulier. Probeer het nog eens?

overig nieuws

Whatsapp