Pand Raak Schagen

Gepubliceerd:

3

-

8

-

2021

Het zit erop. Van Kraken naar Raken

Het zit erop…
Het vermogen om tegenslagen te incasseren, om door te gaan als het moeilijk wordt en niet op te geven. Dat typeert de ondernemer. Althans, zo stellen de nodige wijze heren en dames in diverse managementboeken.

Toen wij ooit begonnen met Pand Raak hadden we een droom. Ambitie en een drive. Dat typeerde volgens ons een ondernemer. Net als hard werken en flexibel zijn. Werken met passie en geloof. Toen werd het echter maart 2020. Poeh. Kleine tegenslagen kenden we wel, maar van die hele grote. Die ook nog eens ruim anderhalf jaar duren, dat is toch wel andere koek.

Desalniettemin (prachtig woord, maar dit terzijde) blijft je drive en ambitie. Zelfs bij slapeloze nachten en talloze hoofdbrekers. Zelfs wanneer het uitzichtloos lijkt ga je door. Gingen wij door.

Vorig jaar zomer bleek vriendin C nog steeds niet op te stappen. De anderhalve meter bleef. Consequentie voor ons bij Raak: minder capaciteit mogelijk op de Laan. Immers met inachtneming van de anderhalve meter regel kunnen er in een vergaderruimte simpelweg minder mensen samenkomen.

We keken om ons heen naar andere mogelijkheden en zochten een plek met genoeg vierkante meters om daar wel groepen vergaderaars te mogen en kunnen ontvangen. Het werd een oude supermarkt van 900m2 om de hoek. We mochten het kraken. Een avontuur begon.

Nu zit het er op. De eigenaren hebben een nieuwe huurder gevonden. En wij? Wij zijn ze ongelooflijk dankbaar dat ze ons er lieten ondernemen en dat ze ons iets gunden in deze gekke tijd. En wij maken de balans op.

Ons (k)raak avontuur in de oude Deen supermarkt. Was het het waard, al dat werk, gedoe, stress en spanning? Een ja is het antwoord. Was het het waard qua knaken? Nope. Maar zouden we het weer doen? Zeker weten.

Risico’s nemen, je nek uitsteken, investeren in tijd (veel tijd) en geld. Het hoort bij ondernemerschap. Het vermogen om tegenslagen te incasseren, om door te gaan als het moeilijk wordt en niet op te geven. Het typeert inderdaad de ondernemer. Zo bewijzen vele ondernemers het afgelopen jaar met ons.

Wijze lessen hebben we geleerd. Over onszelf, over mede-ondernemers en over onze achterban. Onze geweldige achterban. Zonder wie wij dit avontuur never nooit hadden kunnen aangaan. Dank aan al die lieverds, dank voor dit mooie avontuur. Pand (k)raak is niet meer, Pand Raak is er echter meer dan ooit klaar voor. Nu nog #coronaproof, straks weer als vanouds.

No items found.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief (wees gerust, wij hebben zelf ook een hekel aan spam ;-)).

DANK, voor je interesse in Pand Raak. Vinden we leuk!
Vanaf nu ontvang je met enige regelmaat onze nieuwsbrief en ben altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Pand Raak. Graag tot snel.

Oops! Er ging iets mis bij het invullen van het formulier. Probeer het nog eens?

overig nieuws

Whatsapp