Pand Raak Schagen

Gepubliceerd:

27

-

2

-

2023

Collega's

Stel je vraagt willekeurig iemand wat hij of zij het leukste vindt aan zijn of haar werk, wedden dat het antwoord ‘mijncollega’s’ is? Leuk werk, vrijheid, verantwoordelijkheid en uitdaging volgen daarna. Samen is immers gezelliger dan alleen. Ook op je werk. Daarnaast vergroten ze je netwerk, bieden ze vaak een helpende hand en zijn ze belangrijk voor je ontwikkeling. Collega’s dus. Maar wat doe je als je thuis werkt? Als je ZZP’er bent? Dan flex je bij Raak. Een toelichting.

Wanneer je zo nu en dan bij Pand Raak je laptop openklapt ben je namelijk meteen heel veel Rake collega’s rijker. Naast éénpitters, zzp’ers en kleine BV’tjes herbergt Pand Raak ook verschillende ‘collega’s’ die bij een corporate werken, zelf een flink bedrijf hebben in een andere stad of een leidinggevende functie bij een organisatie ergens in den lande.

Bij het koffieapparaat en tijdens de lunch komen de Rake collega’s van die dag bij elkaar. Het zijn collega’s met de meest uiteenlopende disciplines, met verschillende werkvelden, belangen en klanten. Dat maakt de ontmoetingen altijd heel interessant. Leerzaam ook. Een designer vertelt over de geheimen achter een logo, de collega’s van een bank nemen ons mee in de wereld van de rentestijgingen, de architect legt uit wat aardbevingenkunnen doen met een flatgebouw, de risicospecialist waarschuwt voor fishingmailtjes, de psychologe neemt ons mee naar ons brein en de sportschooleigenaar geeft ons snelle fitheidstips. Kortom never a dull moment in de Rake keuken.

Het geeft ons ook andere inzichten. Wanneer je met veel collega’s voor hetzelfde bedrijf werkt heb je één taak, één doel, één missie, één visie en dezelfde baas. Bij Raak zijn we allemaal een individu me tons eigen werk en onze eigen taken. Dat praatje bij de koffieautomaat maakt het dan net even leuker. Andere praat dan op de zaak, zeg maar. We kijken allemaal met een andere zakelijke blik naar dingen. Worden we vanuit het bedrijf waar we voor werken uitgedaagd om bepaalde trainingen, cursussen en scholing te doen? Ook deze kennis wordt bij Raak gedeeld. Hoe gaaf is dat?

Ook het delen van het netwerk is een fijne. Tijdens de lunchgesprekken gebeurt dit regelmatig. Iemand vertelt iets of zijn of haar werk, waarop de volgende zegt; “Ken je die of die? Die weet veel over het onderwerp. Die mag je gerust eens benaderen. Noem mijn naam maar.” De korte klap heet dat. Al noemen wij het een rake.  

Het kleurrijke palet wat in de afgelopen jaren is ontstaan is een mooie. Onze rake huurders, flexers en vergaderaars worden er blij van. En wij ook. Geen dag is hetzelfde, elk gesprek kent verrassende wendingen en onvoorspelbare uitkomsten. Collega’s. Ze zijn er in diverse soorten en maten. Wie ze ook zijn, ze maken je werk(dag). En ze maken jou. Ze raken.

No items found.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief (wees gerust, wij hebben zelf ook een hekel aan spam ;-)).

DANK, voor je interesse in Pand Raak. Vinden we leuk!
Vanaf nu ontvang je met enige regelmaat onze nieuwsbrief en ben altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Pand Raak. Graag tot snel.

Oops! Er ging iets mis bij het invullen van het formulier. Probeer het nog eens?

overig nieuws

Whatsapp