Pand Raak Schagen

Gepubliceerd:

22

-

5

-

2018

#gastblog - Top 5 voordelen van thuiswerken

Het is woensdagmiddag. Ik doe een gok dat het 16.30 uur is. Ik baal dat ik goed zit wat betreft de tijd. Het is ook een moment van besef. Het moment dat ik besef dat mijn thuiswerkcarrière aan z’n einde is gekomen. Het werkt voor mij niet. Ik heb het lang volgehouden al zeg ik het zelf. Ruim drie maanden. Te lang, maar iedereen heeft zo zijn of haar patronen. En de een breek je net iets sneller door dan de ander.

Ik ga dus vanaf nu niet meer thuiswerken. Of in ieder geval niet 5 dagen per week. Sinds deze ontdekking ga ik toch zeker 5 voordelen van het thuiswerken missen. Je herkent je er misschien wel in:

1.     Ik bespaarde geld op een fysieke klok en ik kickte af van mijn telefoon. Je buren vertellen je namelijk hoe laat het is. Je hoeft de klok aan de muur of op je telefoon, niet meer te checken. Vandaar die goed gerade woensdagmiddag om 16.30 uur.

2.     Mijn vriend maakt me gelukkiger dan nodig. Ik was zo enorm blij wanneer mijn vriend thuiskwam. Goed nieuws natuurlijk, dat besef ik zelf ook. Maar ik hoor de tijd een beetje te vergeten tijdens een werkdag, want dan ben ik het meest productief. Niet als ik me afvraag of hij om 17.30, 17.45 of 18.00 uur zal thuiskomen... En dan balen als dat 19.00 uur wordt. Geen goed teken. Te veel met de tijd bezig.

3.     Mijn opgeruimde en schone huis. Ik heb een wit keukenblad. Je begrijpt het. De CIF gaat er wel erg snel door sinds ik thuiswerk. En ik zie de wasmand ook te vaak. Stiekem verlang ik weer naar die niet-te-doen volle wasmand op zaterdagochtend.

4.     Elke dag starten met mijn haar, gezicht en lijf in de plooi. Schijn bedriegt, want na een uur trek ik al een trui aan, knot op mijn hoofd en zijn mijn schoenen omgeruild voor sloffen.

5.     Dagelijks boodschappen doen. Wel lekker dat ik altijd de boodschappen in huis had. En uren achter je scherm zitten is ook niet goed voor je, maar elke dag de supermarkt bezoeken ook niet.

Nou je begrijpt hem al. Hartstikke leuk, dat thuiswerken. Het werkt alleen niet voor mij. Duurde alleen even voordat ik die conclusie kon maken. Gelukkig is daar Pand Raak. Niet alleen door de enthousiaste zussen (werkt aanstekelijk) en de fijne werkplek met privacy, werkte ik daar vorige week dinsdag heel fijn. Juist door de ontmoetingen met andere freelancers en ondernemers heb ik ervaren hoe waardevol het voor jezelf en je bedrijf is om tussen andere ondernemers, zzp-ers en freelancers te werken. En tsja. Ik vond het altijd al een scherpe pay-off en nu heb ik het zelf ervaren. Ik ben geraakt. 


Was getekend :
Britt Noppen - De meiden van Noppen

No items found.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief (wees gerust, wij hebben zelf ook een hekel aan spam ;-)).

DANK, voor je interesse in Pand Raak. Vinden we leuk!
Vanaf nu ontvang je met enige regelmaat onze nieuwsbrief en ben altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Pand Raak. Graag tot snel.

Oops! Er ging iets mis bij het invullen van het formulier. Probeer het nog eens?

overig nieuws

Whatsapp