Pand Raak Schagen

Gepubliceerd:

27

-

3

-

2020

Door:

Lonneke Deutekom

Maak kennis met ‘Met in gedachten…’

Wat doe je wanneer je een bedrijfspand runt, waar diverse kleine zelfstandige ondernemers werkzaam zijn en er breekt een (corona) crisis uit? Dan bedenk je iets. Iets waarmee er inkomsten gegenereerd kunnen worden, iets wat samen opgepakt kan worden en iets wat mensen helpt. Maak kennis met ‘Met in gedachten…’ een initiatief van de rake werkers van bedrijfsverzamelgebouw PandRaak.


Met in gedachten…
Op dit moment is afscheid nemen van dierbaren aan de orde van de dag. Echter het daadwerkelijk, letterlijk nemen van dat afscheid, dat mag simpelweg niet. Denk aan de buurman die geen laatste groet kan brengen aan zijn overleden broer. Of de kapster die haar trouwe klant niet nog een keer mooi mag maken. Maar denk vooral aan de familie van de overledene. Zij kunnen hun verdriet niet delen. En hoe ga je dan verder wanneer je helemaal geen afscheid kunt nemen? Wanneer er geen momentum of plek is voor een persoonlijk saluut. Geen uitvaart, geen condoleance, geen gezamenlijke stilte. Slechts de gedachtes.

Om toch een plek voor verdriet te creëren is er nu:‘Met in gedachten…’. Een persoonlijk online platform waar de familie, vrienden en bekenden binnen 24 uur na het overlijden terecht kunnen. Hier kunnen gedachten en herinneringen aan de overledene gedeeld worden. Maar ook de uitvaartmuziek en -redes worden er gepubliceerd, zodat er evengoed samen stilgestaan kan worden bij het verlies. Met in gedachten de dierbare. Samen terugblikken, samen zijn, samen eren. Ook al is het op afstand.

Een voorbeeld van hoe de website er uit kan zien: https://www.metingedachten.nl/template/

Met … in gedachten.
Maar er is meer. Want dat ene afscheid en al die gedachtes worden vervolgens verzameld in een boek, ‘Met … in gedachten’. Hoe dit werkt? Twee van de nabestaanden worden geïnterviewd en aan de hand daarvan wordt een passend In Memoriam over de overledene geschreven. Foto’s en gedeelde anekdotes, verhalen,herinneringen en gedachten van het persoonlijke platform worden verzameld en we maken van dit alles een prachtig boek (zie bijlage).

Met in gedachten.
Een platform om te delen.
Een boekje om te houden.
De gedachten erachter.


Achtergrond
De mensen achter dit idee werken dagelijks vanuit dezelfde werkplek. Hun werk raakt elkaar niet altijd, maar zij raken elkaar wel. Tijdens het praten over de gevolgen van deze ongelooflijk rare tijd ontstond dit idee. Hoe kunnen we iets betekenen voor mensen die het moeilijk hebben?
Iedereen kent de pijn en het verdriet van het afscheid. Iedereen weet hoe belangrijk het delen van gedachten zijn. Hoe mooi is het wanneer je samen een steentje kunt bij dragen aan het verlichten van verdriet? 

Met dit gegeven in gedachte gaat ons team van schrijvers, webbouwers, vormgevers en een uitgeverij, tegen kostprijs, afscheid nemen mogelijk maken. Alles met in gedachten jouw dierbare.

 

Meer weten? https://www.metingedachten.nl/
Of neem contact op met Lonneke: 06-27084711 / info@metingedachten.nl

'Met in gedachten' is een initiatief van:
Marieke Webdesign
Leessst
She Knows How
Pand Raak

In samenwerking met:

Deksels Design

Taaltraiteur

Lonneke Deutekom

Susanna Florie

Susanna begeleidt jou van idee tot aan de boekhandel, ze schrijft zelf mee aan verschillende uitgaven en geeft creatieve en zakelijke schrijftrainingen.

Marjolein Deutekom

Mariëlle Dekker

Hapklare taal voor iedereen. De TaalTraiteur is ideaal voor bedrijven die hun medewerkers of klanten een goede en duidelijke tekst willen presenteren.

Anita Barten

Jouw ideeën tot werkelijkheid brengen, tot een uniek en persoonlijk ontwerp. Dat is het belangrijkste. Deksels!

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief (wees gerust, wij hebben zelf ook een hekel aan spam ;-)).

DANK, voor je interesse in Pand Raak. Vinden we leuk!
Vanaf nu ontvang je met enige regelmaat onze nieuwsbrief en ben altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Pand Raak. Graag tot snel.

Oops! Er ging iets mis bij het invullen van het formulier. Probeer het nog eens?

overig nieuws

Whatsapp