Pand Raak Schagen

Gepubliceerd:

13

-

9

-

2021

Om Niet.

Mensen die onbetaald aan de slag gaan voor een ander. Vrijwilligerswerk. Bij Pand Raak vaak een onderwerp van gesprek. Welke vereniging, stichting of goed doel is niet op zoek naar (nieuwe) vrijwilligers? Van die toppers met twee rechter handen, met bestuurskwaliteiten, of die handig zijn met naald en draad, die geduld hebben met ouderen of die de beschikking heeft over een enorm netwerk.

Daar wij als bedrijfsverzamelgebouw een duiventilzijn en de hele dag door mensen van divers pluimage ontvangen hebben ook wij een groot netwerk. De vraag of wij ‘niet iemand kennen’ wordt dan ook vaak gesteld. Met liefde en vooral veel plezier gaan wij daar dan over nadenken.

Dat vinden wij namelijk leuk. Mensen verbinden. Mensen met een goed hart en de juiste instelling. Dus met enige regelmaat droppen we het een en ander aan de (inmiddels welbekende) lunchtafel. ‘Wanneer jij die flyer voor vereniging X voor mij ontwerpt, dan regel ik sponsor Y voor jouw tennisclub. En kun jij ze niet eens helpen met hun financiën, dan weet ik zeker dat hij een goed woordje voor je doet…’

Vrijwilligerswerk is lastig. Weten wij ook. Jezelf‘ vast’ verbinden voor een aantal uur per week of in de maand. Niet iedereen kan dat. Niet iedereen heeft er tijd voor. Toch brengt het ook veel. Heel veel. Wij propageren vrijwilligerswerk dan ook altijd als een win-win. Je deelt, tijd, kennis, netwerk met een ander en krijgt er waardering, ervaring, mooie verhalen voor terug. Het geeft ook voldoening. Geven is tenslotte altijd leuker dan ontvangen.

Vaak zijn vrijwilligers mensen die niet bij één maar bij meerdere clubs of verenigingen onbetaald werk verrichten. Gewoon omdat ze dat leuk vinden. En belangrijk. En ze kunnen slecht -nee- zeggen ‘-) Dit zijn vaak mensen die naast hun drukke baan tijd vrij maken. Hun volle agenda zo plannen dat ook dat ene uurtje kantinedienst bij de voetbalclub er nog wel inpast.  Wat het ze brengt? Meer dan je denkt. Het gevoel betrokken te zijn bij de stad of dorp waar je woont. Je kinderen laten zien dat ‘iets voor een ander doen’ een belangrijke waarde is.

Vrijwilligerswerk kan ook een opstap zijn naar een betaalde baan. Je zelfvertrouwen groeit, waardoor je een betere indruk maakt bij een sollicitatiegesprek. Je leert er dingen die ook nuttig zijn voor een baan. Dat hoeven geen bijzondere dingen te zijn. Iemand die een keer per weekkoffie schenkt in een zorgcentrum kan bijvoorbeeld laten zien dat hij goed met oudere mensen om kan gaan. Iemand die meehelpt om een sponsorloop op school te organiseren, kan laten zien dat hij organisatietalent heeft.

Vrijwilligerswerk verruimt je blik. Je komt in contact met mensen buiten je referentiekader. Mensen die misschien heel anders naar dingen kijken dan jij. Mensen die totaal andere levens hebben dan jij. De school van het leven. Je leert dingen die je bij de duurste cursus of masteropleiding niet leert. Gratis voor niks. Om Niet.

PS. Mocht je een vrijwillig baantje zoeken? Wij weten wel wat voor je ;)

No items found.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief (wees gerust, wij hebben zelf ook een hekel aan spam ;-)).

DANK, voor je interesse in Pand Raak. Vinden we leuk!
Vanaf nu ontvang je met enige regelmaat onze nieuwsbrief en ben altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Pand Raak. Graag tot snel.

Oops! Er ging iets mis bij het invullen van het formulier. Probeer het nog eens?

overig nieuws

Whatsapp