Pand Raak Schagen

Gepubliceerd:

15

-

4

-

2020

Wat een architect kan leren van een tekstschrijver?

Wat een architect kan leren van een tekstschrijver? Of een diëtiste van een juriste? Eneen uitgever, welke klik heeft die met een sportschoolhoudster? Het antwoord is simpel. Heel veel. Ondanks dat ze op professioneel vlak op het eerste gezicht niets met elkaar delen, hebben ze toch een gemene deler. Ze werken namelijk allemaal vanuit Pand Raak.

En dat werken vanuit het prachtige witte huis aan de Laan in Schagen, dat verbindt. Recent verwoorde juriste Chantal dit heel mooi. “Ondanks dat je niet met elkaar werkt,zet je elkaar tot nadenken en versterk je elkaar daardoor.”

Lunch
Neem de lunch. Elke dag om 12.30 uur staat op een centrale plek de tafel gedekten kan iedereen die dat wil aanschuiven. Er wordt kennisgemaakt en gepraat overwerk gerelateerde zaken, maar ook over het laatste nieuws, bijgewoonde concerten en luizenmoeders op school.

“Na elke lunch verlaat ik met nieuwe inzichten de tafel. Er gebeurt iets met je. Altijd.Of je nu met zijn tienen of drieën aan tafel zit. Het is een zeer welkome afwisseling tijdens het werk,” aldus psychologen Ien en Mirjam.

Collega’s
Voor architect Patrick, flexer vanaf het eerste uur, voelen de mede rakewerkers als collega’s en de werkplekken als huiskamer. “Je raakt elkaar hoe dan ook. Je bent namelijk allemaal ondernemer en hebt allemaal met dezelfde zaken te maken. Neem je pensioen, het is fijn om over dat soort dingen even te kunnen sparren.”

Omgevingsadviseur Joost werkt vaak in totaal verschillende omgevingen. Hij wordt blij van het hippe, eigentijdse karakter van Pand Raak. “De ontspannen sfeer zorgt voor een flinke dosis inspiratie en zet aan tot leuke gesprekken. Het heeft echt een toegevoegde waarde om hier zo nu en dan mijn computer te installeren.”

Kritischpubliek
Maar ook wanneer je net gestart bent met je bedrijf zoals Ard, dan is werken bij een bedrijfsverzamelgebouw een prima plek om elke keer weer uit te leggen wat je nu precies doet. “Ik oefen hier mijn pitch en kom er zo achter of men begrijpt wat ik doe en dus of het hout snijdt wat ik zeg. Het is zeer kritisch publiek. Dus dat helpt flink.”

Sportschoolhoudster Nathalie kiest voor een flexplek om haar administratie te doen. “Even ongestoord knallen en achterstallige mailtjes wegwerken. Op een werkdag bij Pand Raak doe ik zoveel meer dan thuis of op de zaak. Bovendien is het superfijn om in een andere omgeving bezig te zijn met andere mensen om je heen. De altijd volle droppot nog buiten beschouwing gelaten.”

Klantenwerving moet niet de insteek zijn van werken bij Pand Raak, althans niet op een dwingende wijze. Dat er via een natuurlijke en organische wijze dingen ontstaan, is een mooie bijkomstigheid. En elkaar versterken is een waardevolle plus. Zoals webdesigner Marieke, tekstschrijfster Marielle en vormgeefster Anita, die inmiddels al een aantal opdrachten samen hebben uitgevoerd. “Je leert elkaar kennen en daardoor zijn de lijntjes kort en een link snel gelegd.”

Reuring
Naast de flexwerkers die in de open ruimte werken, zijn er een aantal vaste rake werkers die op de eerste etage werken vanuit hun eigen kantoor. Boekhouder Frans, IT-security specialisten Edo en Irma, uitgeefster Susanna en vormgever Robin. Allemaal zijn ze vijf dagen per week in Pand Raak te vinden. Susanna legt de meerwaarde vol enthousiasme uit; “Er is reuring en er zijn elke dag weer andere mensen vol ideeën en plannen. Dat inspireert.”


Pand Raak. Een plek om te werken, te delen en te leren. Dat wat wij ooit voor ogen hadden met Pand Raak neer te zetten, dat is gelukt getuigt bovenstaand verslag. Ook wij worden erg blij van Pand Raak. Al zijn we er nog lang niet. Er is nog zoveel meer te raken!
Lonneke en Marjolein.

No items found.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief (wees gerust, wij hebben zelf ook een hekel aan spam ;-)).

DANK, voor je interesse in Pand Raak. Vinden we leuk!
Vanaf nu ontvang je met enige regelmaat onze nieuwsbrief en ben altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Pand Raak. Graag tot snel.

Oops! Er ging iets mis bij het invullen van het formulier. Probeer het nog eens?

overig nieuws

Whatsapp