Pand Raak Schagen

Gepubliceerd:

22

-

8

-

2017

Door:

Marjolein Deutekom

Vergader eens buiten de deur. Waarom? We geven je 5 goede redenen. Hele goede.

Vergaderen in je eigen kantoorpand is uiteraard logisch. Het bespaart tijd, scheelt geld en is eenvoudig te organiseren. Waarom zou je dan naar een externe vergaderlocatie gaan? Wij van Pand Raak, adviseren Pand Raak. Maar dit doen we niet echt alleen uit eigen belang. We kunnen het onderbouwen. Er zijn namelijk 5 hele goede redenen om eens een meeting buiten de deur te organiseren. Redenen die hout snijden. Lees maar.

1. Inspiratie, nieuwe ideeën en frisse energie
De eigen vergaderruimte in het eigen pand. Men voelt zich er thuis, het is bekend en een vanzelfsprekende locatie voor jou, voor je collega's en de externe deelnemers aan de meeting. En juist in die vanzelfsprekendheid schuilt een gevaar. De mensen zijn inderdaad ‘thuis’. Zitten in hun ‘comfort zone’ omdat ze zich op een vertrouwde plek begeven. Leunen achterover en laten de vergadering op zich af komen.

Maar let eens op de houding van de mensen om je heen wanneer je op een externe locatie zit. Een andere omgeving en atmosfeer geven inspiratie. De deelnemers zitten rechtop, zijn scherp en alert op wat er komen gaat. De ruimte waar ze zijn is nieuw en anders. Het maakt mensen meer bewust van hun eigen inbreng, wat vaak leidt tot nieuwe inzichten. Vanuit de ‘comfort zone’ gaan we naar ‘out of the box’. En schrik dan niet van alle inspiratie, nieuwe ideeën en frisse energie die op tafel komen.

2. Niet storen alsjeblieft
De vergadering is in volle gang, iedereen is gefocust en daar wordt aan de deur geklopt. Er is een dringend telefoontje of er is een handtekening nodig. De kans dat de vergadering verstoord wordt is groot. Net als de kans dat iemand tijdens de vergadering toch nog even iets van zijn bureau moet pakken, of wat moet afstemmen met een collega.

Het gebeurt. Zit je extern dan niet tot nauwelijks. Je bent dan namelijk weg. Niet in het zicht. En dat wordt geaccepteerd.

3. Hoge nood
Wanneer er een uitnodiging voor een vergadering in de mailbox verschijnt en die blijkt bij een externe locatie plaats te vinden, dan geeft dat een bepaald gevoel bij de genodigde. Er wordt geïnvesteerd en blijkbaar zijn de onderwerpen die op de agenda staan belangrijk. Men is dan ook minder geneigd om zich af te melden en meer genegen om zich goed voor te bereiden en een proactieve houding aan te nemen.

4. Gemak dient de mens
Vergaderlocaties weten als geen ander de juiste setting te creëren om zo effectief mogelijk te vergaderen. Ze zijn ervaren organisatoren en beschikken niet alleen over alle benodigde middelen die je maar kan bedenken op het gebied van techniek en catering, maar ook over de kennis hoe inhoudelijk alles uit een bijeenkomst te halen. Geen zorgen, geen stress, slechts één taak en dat is de inhoud vormgeven.

5. Tijd is geld
Vergaderingen lopen uit. Het is vaker uitzondering dan regel. Heb je een ruimte gehuurd, dan doe je dat voor een bepaalde tijd. Je hebt een daarmee een tijdsdoel of tijdsdruk. Net hoe je noemen wilt. Het zorgt er echter wel voor een effectieve vergadersessie. De besluiten moeten genomen worden voordat de klok slaat…

En, overtuigd? Of nog niet helemaal? In beide gevallen kun je contact met ons opnemen. Wij van Pand Raak verhuren namelijk vergaderzalen in alle soorten en maten met alle faciliteiten die noodzakelijk zijn voor dé perfecte meeting. Of dat nu is voor een brainstorm in klein comité, of de maandelijkse meeting met een grotere groep. De keuze is reuze, vanaf 2 tot en met 80 personen kan er vergaderd worden op een prachtige plek in het centrum van Schagen.

Pand Raak is de ideale locatie voor iedereen die op zoek is naar een unieke plek om te vergaderen in de kop van Noord-Holland. Op slechts twee minuten loopafstand van het station, met gratis parkeerplekken en gratis (glasvezel) internet. Wij van Pand Raak, adviseren Pand Raak. Punt.

Meer weten? Schroom niet en vraag maar raak!

Marjolein Deutekom

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief (wees gerust, wij hebben zelf ook een hekel aan spam ;-)).

DANK, voor je interesse in Pand Raak. Vinden we leuk!
Vanaf nu ontvang je met enige regelmaat onze nieuwsbrief en ben altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Pand Raak. Graag tot snel.

Oops! Er ging iets mis bij het invullen van het formulier. Probeer het nog eens?

overig nieuws

Whatsapp