Pand Raak Schagen

Gepubliceerd:

18

-

11

-

2019

Door:

Marjolein Deutekom

Een rake winnaar

Voor haar was meedoen aan de finale al een hoofdprijs.Het vertellen van haar verhaal en uitleg geven over haar ambitie, dat wilde zeen daarom deed ze mee. “En dan win je! Heel bizar en vol ongeloof werd ik de volgende ochtend wakker. Maar ik ben super trots en heel blij dat ik mezelf de‘Rake Draak van 2019’ mag noemen!” Aan het woord is Rianne Blaauboer die met haar idee de hoogste ogen scoorde bij zowel het publiek als de jury van de tweede editie van Rake Draken.

‘Diabeweeg’, zo heet de app die Rianne in de markt wil zetten. Het doel is jong adolescenten met diabetes type1 meer in beweging te krijgen, zodat de juiste bloedsuikerwaarde vaker bereikt wordt.

“Ik ben zelf ervaringsdeskundige op beide vlakken. Ik ben diabeeten docent Lichamelijke Opvoeding in het Voorgezet Onderwijs en heb altijd al iets voor diabeten willen betekenen. Bij 70% van de jonge diabeten liggen de gemiddelde bloedsuiker waardes te hoog. Dit heeft consequenties voor hun gezondheid en daar wil ik ze bij helpen. Ik wil ze stimuleren om meer te bewegen door te werken aan hun gedrag. De app zal hier spelenderwijs een positieve bijdrage aanleveren.”

Naast toegang tot een uitgebreid netwerk, een werkplek bij PandRaak, een training op het gebied van branding en coaching van een aantal juryleden, krijgt Rianne een mooi startkapitaal van € 3.500 plus de ‘RakeDraken wisselbokaal’ die ze één jaar op de schoorsteenmantel mag zetten.Volgend jaar mag ze dan aan de jury vertellen hoe het haar is vergaan en draagt ze de bokaal over aan de winnaar van 2020.

Runners-up
Naast de winnaar koos de jury twee runners-up. ‘Terp Avendorp’ (naar een idee van Erik de Vries, Bas Westenenk, NickZonneveld, Kai Zonneveld en Koen Zwaan uit Schagen) en ‘Cooledruif’ (naar eenidee van Semyon Grotewal en Jeroen Roggeveen uit Den Helder). Zij kregen respectievelijk een professionele fotoshoot (aangeboden door Druktemaker uitDen Helder) en een website (aangeboden door Marieke Webdesign) cadeau.

Rake Draken
Werkgebouw Pand Raak deed onder de noemer ‘Rake Draken’ afgelopen zomer eenoproep aan iedereen met een goed idee. Na een eerste voorselectie koos de vakkundige jury er uiteindelijk vijf uit die op maandag 18 november jongstleden hun idee live pitchten tijdens de finale avond.

In het bijzijn van ruim 70 gasten werden er vijf heel verschillende ideeën gepresenteerd. Allemaal goed genoeg om in de markt gezette worden, maar allemaal missen ze nog het benodigde netwerk, ervaring en/of een (start)kapitaal. Rake Draken geeft ze een positief zetje in de rug.

En dat zetje wordt niet alleen door de dames van Pand Raak gegeven, maar ook door de juryleden. Een gemêleerd team bestaande uit ervaren vakmensen uit diverse branches met verschillende achtergronden : Roel de Haan – Air Spiralo - Henk van Zanten – OFS - Irene Arnold – Rabobank - Koen Spaansen –Page my day - Jaap van Vuure – Winstpallet.nl - Sietse Kingma – Bambuu en Linda Dignum – Dignum verzekeringen

 Meer weten? Stuur een mail of bel (0224 – 745 400).

Marjolein Deutekom

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief (wees gerust, wij hebben zelf ook een hekel aan spam ;-)).

DANK, voor je interesse in Pand Raak. Vinden we leuk!
Vanaf nu ontvang je met enige regelmaat onze nieuwsbrief en ben altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Pand Raak. Graag tot snel.

Oops! Er ging iets mis bij het invullen van het formulier. Probeer het nog eens?

overig nieuws

Whatsapp