Pand Raak Schagen

Gepubliceerd:

18

-

2

-

2016

Door:

Marjolein Deutekom

Van anti-kraak naar Pand Raak

 Het voormalige postkantoor aan de Laan in Schagen krijgt een nieuwe bestemming. Medio mei 2016 opent Pand Raak er haar deuren. “Pand Raak kan het beste omschreven worden als een dynamisch verzamelgebouw met werkplekken voor mensen met ambitie,” zegt een van de initiatiefneemsters Lonneke Deutekom.  Samen met haar compagnon - tevens zus - Marjolein, zette zij op donderdag 18 februari een handtekening onder het koopcontract.

Een pand dat inspireert
“Pand Raak wordt een pand waar wordt gewerkt, gedeeld en geleerd,” licht Lonneke toe. “Naast zes vaste kantoorruimtes die we elk voor minimaal een jaar verhuren, gaan we 35 flexplekken en drie vergaderruimten creëren. Pand Raak staat voor het aanbieden van een open en inspirerende werkomgeving met eerlijk geprijsde faciliteiten en diensten die zoveel mogelijk aansluiten op de behoeften van ambitieuze zzp’ers, flexwerkers, MKB en start-ups.”

De huurders van de werkplekken kunnen aan de slag in een energieke omgeving. “Het concept is eenvoudig,” aldus Lonneke. “Je huurt bij ons een werkplek, kantoor of vergaderruimte, geheel naar waar jij behoefte aan hebt. Wij zorgen op onze beurt voor  de juiste werksfeer door plekken te verhuren waar je niet alleen werkt, met gelijkgestemden, maar ook waar je volop geïnspireerd wordt. Door de ruimte, je collega-huurders en door de energie.”

Ik word geRaakt
Hoe dat in zijn werk gaat? Lonneke: ”De naam zegt het al, Pand Raak. Onder de huurders zal een natuurlijke dynamiek ontstaan doordat ze kennis maken met elkaar en dus met andere vakgebieden. Dit gebeurt bij de koffieautomaat of tijdens de lunch. Op deze manier zullen ze elkaar raken en zelf geraakt worden en ontstaat er een cultuur van sharing & caring.”

Vergaderingen en trainingen
Behalve de werkplekken gaat Pand Raak ook vergaderruimten verhuren. Drie in totaal. “Ook de vergaderruimten zullen inspireren en dus raken,” vult Marjolein aan. “Ze kunnen per uur, of per dagdeel gehuurd worden voor grote, maar zeker ook kleine groepen. Zelf gaan we er ook gebruik van maken. We zullen onze eigen trainingen als ‘Presentatievaardigheden’ en ‘Zakelijk schrijven’, die we nu vanuit ons communicatiebureau She Knows How op aanvraag aan bedrijven geven, op inschrijving gaan organiseren in ons eigen pand.”

De onderneemsters hebben het pand gekocht van de gemeente Schagen. Wethouder Jelle Beemsterboer is enthousiast over de ideeën van de zussen die samen tevens communicatie- en eventbureau She Knows How runnen; ”Wij zijn blij met onze nieuwe buren. Laan 21 is een prachtig pand met potentie en dat blijken. Het concept past goed bij een ondernemende stad als Schagen.”

Verbouwing met behoud van karakter Met het zetten van de handtekening en de bijbehorende sleuteloverdracht kan er direct begonnen met verbouwen. “Begin maart start de verbouwing,” vertelt Marjolein. “Waarbij de buitenzijde van het pand  intact blijft. De binnenkant is behoorlijk gedateerd. Hier gaan we flink aan de slag, al willen we wel zoveel mogelijk van de authentieke details, die het pand rijk is, behouden.”

Dat er behoefte aan het concept Pand Raak is blijkt wel uit de reacties die de zussen ontvangen. Zowel voor de kantoorruimten, als voor de flexplekken hebben we inmiddels al een aantal aanvragen binnen en ook de eerste vergaderingen zijn geboekt. “We kijken er naar uit en kunnen niet wachten tot we de deuren officieel kunnen openen,” besluiten de zussen tot slot in koor.

Marjolein Deutekom

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief (wees gerust, wij hebben zelf ook een hekel aan spam ;-)).

DANK, voor je interesse in Pand Raak. Vinden we leuk!
Vanaf nu ontvang je met enige regelmaat onze nieuwsbrief en ben altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Pand Raak. Graag tot snel.

Oops! Er ging iets mis bij het invullen van het formulier. Probeer het nog eens?

overig nieuws

Whatsapp