Pand Raak Schagen

Gepubliceerd:

12

-

11

-

2018

Door:

Marjolein Deutekom

Een raak biertje

Ze zijn bekend, de winnaar van ‘Rake Draken 2018’.Tijdens de live finale in Pand Raak afgelopen maandag, koos de jury het ‘Callantsoger biertje’ als favoriet. Bedenkers Bas de Graaf en Siva Sivagnanam sprongen letterlijk in de lucht en zijn meer dan trots op hun gewonnen prijs.

“We waren zo zenuwachtig vooraf,” vertelt Bas. “Dat we dachten dat het nooit zou gaan lukken om een goede pitch te doen. Maar het is toch gelukt.”


Smaakt naar meer

De jury roemde het idee van de jongens vooral vanwege de haalbaarheid ervan. Juryvoorzitter Linda Dignum : “Er zijn zes geweldige ideeën aan ons zijn gepresenteerd. Stuk voor stuk met potentie om het te gaan maken.Er is dan ook behoorlijk gediscussieerd voordat we overeenstemming hadden over de uiteindelijke winnaar. Het idee van de jongens spreekt een grote doelgroep aan en dat maakt het slim. Bovendien hebben wij het eerste brouwsel mogen proeven, en dat smaakte naar meer.”


Siva : “Voor ons betekent dit heel veel. Met het gewonnen startkapitaal kunnen we een flinke slag maken om de eerste grote hoeveelheid bier te produceren. Bij het aan de man brengen krijgen we hulp vanuit de rake draken. Twee mooie zetjes in de rug dus en daar zijn we heel blij mee!”


Wisselbokaal
Naast het geldbedrag van € 3.500,-, krijgen de heren toegang tot een uitgebreid netwerk, een werkplek bij Pand Raak, een training op het gebied van branding en coaching van een aantal juryleden. De ‘Rake Draken wisselbokaal’ kunnen de heren één jaar op de schoorsteenmantel zetten. Volgend jaar mogen ze dan aan de jury vertellen hoe het ze is vergaan en dragen ze de bokaal over aan de winnaar van 2019.

 

Rake Draken Jury
Een gemêleerd team bestaande uit ervaren vakmensen uit diverse branches met verschillende achtergronden hebben de finalisten beoordeeld : Roel de Haan (AirSpiralo), Henk van Zanten (Bejo Zaden / OFS / Rabobank), Sarie Lycklama á Nijeholt (Rabobank), Koen Spaansen (PageMyDay / Spaansen), Jaap van Vuure (Albert Heijn / Blokker Callantsoog), Sietse Kingma (Bambuu), Linda Dignum(Dignum Verzekeringen & Hypotheken).


Rake Draken Finalisten
Naast de winnaars waren er nog zes finalisten die voor de jury mochten pitchen : studenten Hendrik Kaldenberg en Mark van Velsen werden tweede met hun ‘Cocktailors’ en de Rolster van Sven Kossen en Thijs Veldhuis ging met een derde plek naar huis. De Boily van Semyon Grotewal, illustraties van Carmen Nolten-Laan en het marketingconcept ‘Dink’ Diana van Ophem en Marinka Hillebrink werden allen vierde.  

Marjolein Deutekom

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief (wees gerust, wij hebben zelf ook een hekel aan spam ;-)).

DANK, voor je interesse in Pand Raak. Vinden we leuk!
Vanaf nu ontvang je met enige regelmaat onze nieuwsbrief en ben altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Pand Raak. Graag tot snel.

Oops! Er ging iets mis bij het invullen van het formulier. Probeer het nog eens?

overig nieuws

Whatsapp