Pand Raak Schagen

Gepubliceerd:

29

-

8

-

2022

Ik krijg hem niet omhoog

Komt vast door het mondkapje. Want het kan toch niet zo zijn dat onze zeer gewaardeerde, nette, beschaafde rake flexer van het eerste uur zojuist de woorden ‘Ik krijg hem niet omhoog’ sprak? In onze openbare flexruimte nog wel. Waar we net onze nieuwe collega, die haar eerste werkdag zojuist is gestart, aan het inwerken zijn? De dag nadat de seksuele intimidatiebom in medialand is gebarsten? Jawel. Hij zei het. Hardop. En iedereen hoorde het. Welkom bij Raak…

Hij zei het echt hardop. Omdat het hem niet lukte, geconcentreerd werkend aan een opdracht zijn muis omhoog te schuiven. Zijn muis. Die van zijn computer. Niets aan de hand dus. Oef.

Dit soort misverstanden hebben we vaak bij Raak. Op een plek waar door vele verschillende beroepsgroepen wordt gewerkt zijn dit soort vergissingen aan de orde van de dag. Zo hebben onze IT’ers het met enige regelmaat over ‘gepakt worden’. Althans dat denken wij. Ze hebben het echter over ‘gehackt worden’. Om slechts een voorbeeld te noemen. 

Tijdens de lunch ontspon laatst een bijzonder gesprek tussen een aantal dames over met hoeveel mensen je tegelijk bezig kunt zijn. En of je dan tussendoor een chat start of doorgaat. En of je dan wanneer het afgelopen is iemand nogmaals uitnodigt voor een potje of dat je dit alleen doet wanneer het niet gelukt is. De enige man aan tafel zette grote ogen op en kreeg rode oortjes. Hij dacht in beelden. Jij ook?

Dit ging echter over Wordfeuten op je telefoon. In duidelijk Nederlands; online Scrabble met onbekende spelersspelen. Het was een soort ‘wordfeutslang’. Alleen te begrijpen voor fanatieke online Scrabble spelers. Dus als je zin hebt in een potje? Stuur maar een uitnodiging.

De hele flauwe laten we achterwege. Je snapt vast dat onze rake boekhouder regelmatig zinnen uitspreekt die tot de verbeelding spreken. En dat doet ie niet expres, dat zijn zinnen die hij bijna dagelijks tegen zijn klanten zegt. Gewoon omdat een aftrekpost nu eenmaal een boekhoudkundig dingetje is. Heel flauw.

Toen we het vorige week over ‘dry january’ hadden en het gesprek ging over wie een matige drinker is en wie een iets meergevorderde, sprak een van de vrouwelijke rake lunchers de woorden: ‘Ik ben nooit nat.’ Waarschijnlijk een gebruikelijke term voor mensen die nooit alcoholdrinken? Wij verslikten ons echter in ons bammetje kaas.

Net als jullie maken ook wij niet zo heulveel mee. Bovenstaande gebeurtenissen zijn op dit moment onze hoogtepunten vande dag. Laat alsjeblieft die #lockdown dus alsjeblieft heel snel voorbij zijn.Voor alles. Punt.

No items found.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief (wees gerust, wij hebben zelf ook een hekel aan spam ;-)).

DANK, voor je interesse in Pand Raak. Vinden we leuk!
Vanaf nu ontvang je met enige regelmaat onze nieuwsbrief en ben altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Pand Raak. Graag tot snel.

Oops! Er ging iets mis bij het invullen van het formulier. Probeer het nog eens?

overig nieuws

Whatsapp