Pand Raak Schagen

Gepubliceerd:

26

-

7

-

2016

Door:

Marjolein Deutekom

'Krokodil' (een rake blog van Yanaika Zomer)

‘Mamaaa… Mamaaaaa! Ma-maa!’ Ik probeer het geluid te negeren. Mijn jongste ligt nu een half uur op bed en had allang moeten slapen. Als ik nog heel even niet toegeef, kan ik dit telefoongesprek afmaken.

Ik heb een opdrachtgever aan de telefoon. Een klant met een leuke klus, waar misschien meer in zit. Dat ik behalve professioneel tekstschrijver ook moeder ben en in mijn joggingbroek aan de keukentafel zit, hoeft hij niet te weten. Als we net tot concrete afspraken komen over uren en tarieven, gilt mijn peuter zo hard als hij kan door de babyfoon: ‘Maaamhaaaaa!’

‘Word je geroepen?’ vraagt mijn klant. ‘Eh… ja. Ik word geroepen.’ Gelukkig blijkt hij naast directeur van een grote organisatie ook gewoon vader. ‘Ga maar even bij hem kijken’, zegt hij bezorgd.

Als ik bovenkom, zit mijn monster stralend rechtop in zijn bed. Geen bloed, geen koorts, geen enkele reden tot gillen. ‘Wat is er?’ vraag ik geïrriteerd. Als ik even later mijn klant weer bel, vraagt ook hij wat er aan de hand was. Ik durf het bijna niet te zeggen. ‘Hij was zijn krokodil kwijt’.

Thuiswerken biedt vrijheid, de mogelijkheid je eigen tijd in te delen, koffie zoals alleen jij hem maakt en een dresscode waar casual Friday poepie chic bij afsteekt. Maar thuiswerken is ook afleiding door de vaat, je moeder die belt (‘Ik dacht je bent toch thuis!’) en soms zomaar een heel gezin in je kantoor.

En thuiswerken is soms ook zomaar een beetje eenzaam. Want brainstormen in je eentje levert verdacht weinig op. Irritaties stuiten slechts op muren en sparren… Ja, sparren zijn gewoon naaldbomen. Soms heb je behoefte aan datgene dat je ooit achterliet toen je voor jezelf begon. Een bedrijfspand, collega’s, kantoorhumor bij de koffieautomaat en mensen die je even aan willen horen als je niet weet hoe je verder moet.

Vandaag werkte ik een dag in Pand Raak. Dit voormalig postkantoor in Schagen is verbouwd en biedt flexplekken en kantoorruimtes. De aankleding is warm en stijlvol en vooral ook duurzaam. Het voelt huiselijk (maar dan zonder vaat) en nodigt uit je laptop open te klappen. Goede WiFi en goede koffie, ook belangrijk. En… er zijn echte mensen! Geen kinderen (de leukste mensen die er bestaan, maar als het om thuiswerken gaat, werken ze zelden mee.) Nee, grote mensen die net als ik iets van hun onderneming willen maken. Alleen dat al is vele malen inspirerender dan een keukentafel met een babyfoon ernaast.

Yanaika Zomer (Tekstbureau de Schrijfmachine)

Marjolein Deutekom

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief (wees gerust, wij hebben zelf ook een hekel aan spam ;-)).

DANK, voor je interesse in Pand Raak. Vinden we leuk!
Vanaf nu ontvang je met enige regelmaat onze nieuwsbrief en ben altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Pand Raak. Graag tot snel.

Oops! Er ging iets mis bij het invullen van het formulier. Probeer het nog eens?

overig nieuws

Whatsapp