Pand Raak Schagen

Praktijk Genesis GGZ

Gezondheidspsychologe bij praktijk HELP in Schagen

Gezondheidspsychologe Mirjam de Boer is met haar Praktijk HELP (helende en lerende psychologie) onder andere gespecialiseerd in de zorg voor ouderen.

Daarnaast heeft Mirjam zich de afgelopen jaren verdiept in de traumaverwerkingstherapie EMDR, waarmee de psychologe mensen van alle leeftijden helpt van hun angststoornissen af te komen.

Steun voor Senioren
Ouder worden gaat niet altijd probleemloos. Dat ondervond Mirjam al op jonge leeftijd door haar vele banen (mede als vrijwilligster) bij onder andere de thuiszorg, een verzorgingshuis en later ook in een verpleeghuis. Ze raakte verbonden met de senioren en hun behoefte aan hulp. “Ruim 10 jaar heb ik geluisterd en meegedacht met ouderen (55+ en ouder) over allerlei omstandigheden die zij in hun leven tegen kwamen. Van medische problemen tot verhuizing en moeizame relaties met anderen. Het leerde mij dat ik graag luister en meedenk.”

Traumaverwerking met EMDR
“EMDR (Eye Movement Desensitization Reprocessing) is een traumaverwerkingstherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van oogbewegingen of klikjes op de koptelefoon links/rechts om het verwerkingsproces op gang te brengen, vertelt de jonge maar zeer ervaren psychologe verder. “Met behulp van oogbewegingen haal ik de spanning af van nare herinneringen, zodat er ruimte ontstaat deze te verwerken. Ik ben zelf het levende bewijs dat je van je angsten af kunt komen…”

Om zich nog meer te kunnen focussen op haar beide specialisaties heeft Mirjam met ingang van 1 september 2016 haar eigen praktijk geopend in het centrum van Schagen, in Pand Raak aan de Laan 21. Voor wie het te belastend is om naar de praktijk te komen, vindt de therapie plaats bij mensen thuis (in de omgeving van Schagen). “Ik weet als geen ander dat als je door vermindering van gezondheid, afhankelijker bent geworden van anderen, dat het fijn is als men naar jou toe komt.”

LEES MEERLEES MINDER

Team

Mirjam de Boer

Mirjam de Boer

Gezondheidspsychologe Mirjam de Boer het haar Praktijk HELP (helende en lerende psychologie) is zij onder andere gespecialiseerd in de zorg voor ouderen.

info@daohe.nl0224 - 745 400

Contactgegevens

Praktijk Genesis GGZ

Laan 21

1741 EA

Schagen

Whatsapp